Recensie (tip): Debbie Weil – The Corporate Blogging Book

The Corporate Blogging Book
The Corporate Blogging Book is een helder geschreven boek voor iedereen die wil dat zijn/haar bedrijf gaat bloggen. Na een korte geschiedenisles over de evolutie van weblogs neemt Weil eerst ‘De Blogangsten’ weg (waar haal ik de tijd om te bloggen vandaan?), waarna vragen aan de orde komen als ‘Moet de directeur bloggen?’ en ‘Wat is het rendement van een corporate blog?’.

Tien Top Tips
Vervolgens geeft Weil tien tips voor het schrijven van een effectief businessblog (waaronder ‘Kies het juiste onderwerp’, ‘Vind je eigen stemgeluid’ en ‘Nodig uit tot conversatie’). Daarna vliegt ze in vogelvlucht langs het belangrijkste blog-gereedschap: ‘Welke blogsoftware moet je kiezen?’, ‘RSS en ander gereedschap om de blogosfeer te peilen’ en ‘Wiki’s en Podcasting’. En zelfs dit technologische hoofdstuk is helder en toegankelijk geschreven, zodat ook directeuren van beursgenoteerde ondernemingen begrijpen wat er mee bedoeld wordt…

In hoofdstuk 9 legt Weil uit hoe je je baas kunt overtuigen om een duik in de blogosfeer te nemen en een hoofdstuk later kijkt ze naar de toekomst; “I predict that corporate blogs will stake out their own corner of blogdom” (p. 148).

Bonus
Wie houdt er nou niet van een extraatje? In het ‘Bonus Hoofdstuk’ voorbeelden van ‘Blogbeleid en Richtlijnen’ (van ondermeer IBM en Sun Microsystems), maar ook voorbeelden van disclaimerteksten op werknemersblogs. Verder nog wat ‘do’s and don’ts’ als ‘Onderwerpen mixen’ (don’t), ‘Vergeten dat je voor je toekomstige baas schrijft’ (don’t) en ‘Leid je bezoekers naar je meest gewenste actie’ (do).

Kortom
Debbie Weil legt op een begrijpelijke (bloggy-stijl) manier uit hoe zowel beursgenoteerde- als eenmansbedrijven weblogs als strategisch communicatiekanaal kunnen inzetten. Ze geeft daarbij veel praktische tips, waar elke (aanstaande) blogger, corporate of niet, zijn voordeel mee kan doen.

Al met al een nuttig boek dat je op weg helpt en inspireert. Eerst lezen dus en dan bloggen maar!

Specificaties
The Corporate Blogging Book: Absolutely Everything You Need To Know to Get It Right / Debbie Weil. ISBN 1-59184-125-9. Uitgeverij: Penguin Portfolio. Publicatiedatum: 3 augustus 2006.

Links
Download gratis het eerste hoofdstuk @ TheCorporateBloggingBook.com
Verkoopadressen
Blogwriteforceos.com
CEOBlogslist

Advertisements

6 reacties op Recensie (tip): Debbie Weil – The Corporate Blogging Book

 1. Hans Mestrum schreef:

  Dag Frank, lijkt me een interessant boek om eens te bestellen en te gaan lezen. Bedankt voor de tip en de uitvoerige recensie.

 2. Debbie Weil – The Corporate Blogging Book…

  Frank de Kleine bespreekt het nieuwe boek van Debbie Weil: The Corporate Blogging Book in een uitvoerige posting. Alhoewel hij adviseert om eerst het boek te lezen en dan te bloggen, besteed ik hier er alvast aandacht aan. Ik ga het zeker bestellen en …

 3. Frank de Kleine schreef:

  Dag Hans, graag gedaan, enneh btw, the book is in english, ok? ;-)

 4. Frank de Kleine schreef:

  En bedankt voor je posting & trackback!

 5. […] Debbie Weil (je weet wel, van dat boek) heeft me op haar blog vereeuwigd op een ’sticky-note’, oftewel ‘geeltje’ (even scrollen naar ‘Bloggers are saying…’). Ook Hans Mestrum van Hans on Experience besteed een stukje aan mijn recensie. Hij gaat het boek in ieder geval direct bestellen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar zijn mening en hoop dat ik niets teveel heb gezegd… […]

 6. […] is het boek al opgepikt door o.a. Molblog en Brick Meets Byte (over het Manifesto). Frank de Kleine schreef er een recensie over. Het Manifesto kwam ik voor het eerst tegen op […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: